ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΛΑΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΒΕΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Η παρουσία του Θεανθρώπου στη γη αναφέρεται και περιγράφεται απο τον άνθρωπο που τον καταδίκασε σε θάνατο τον Πόντιο Πιλάτο.

Η επιστολή αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου.

Γράφει λοιπόν ο Πιλάτος στον Τιβέριο

Εν ημέραις ημών εθεάθη εις αγαθοποιός άνθρωπος όστις ζη εισέτι και ονομάζεται Ιησούς Χριστός και ο οποίος λέγεται υπό του κόσμου ότι είναι αληθής προφήτης, οι δε μαθηταί αυτού λέγουσιν περί αυτού ότι είναι Υιός του Θεού και ποιητής Ουρανών και γης και πάντων των υπαρχόντων και υπαρξάντων πραγμάτων.

Τω όντι ω Καίσαρ, ακούονται περί αυτού καθημερινώς θαυμάσια πράγματα.

Ο Ιησούς ούτος Χριστός ανασταίνει νεκρούς και θεραπεύει ασθενείς μόνον δια του λόγου.
Είναι άνθρωπος κανονικού αναστήματος και ωραιοτάτων χαρακτηριστικών, το δε πρόσωπον αυτού, ενέχει τοιαύτην μεγαλοπρέπειαν, ώστε να εκβιάζει την αγάπην και το δέος των παρατηρούντων αυτόν.

Η κόμη αυτού είναι υπόξανθος μακρά μέχρι των ώτων και από των ώτων μέχρι των ώμων, μολονότι δεν έχει το χρώμα του χώματος είναι πλέον στιλπνός και είναι γνωστός ως Ναζωραίος.

Έχει το μέτωπον προέχον και φωτεινόν και το πρόσωπον αυτού, χωρίς ουδενός ελαττώματος η κηλίδος, έχει ιδιάζουσα χροιάν, αναλόγων ως επίσης την ρίνα και το στόμα.

Το γένειον είναι αραιόν όμοιον προς την κόμην, όχι πολύ μακρύ και διηρημένον.

Το βλέμμα του πρόσχαρον και σοβαρόν, οι οφθαλμοί του έχουσιν λάμψιν ως αι ακτίνες του ηλίου, ώστε ουδείς δύναται να προσηλώσει τους οφθαλμούς επι του προσώπου αυτού ένεκεν της αίγλης αυτού.

Όταν απαντά τρομάζει και όταν πείθη εξαναγκάζει εις δάκρυα και ούτω γίνεται αγαπητός και είναι εύθυμος και μετριώφρων.

Λέγεται περί αυτού ότι ουδείς είδεν αυτόν γελώντα, αλλά μάλλον δακρύοντα.

Έχει τας χείρας και τους βραχίονας τελείως εσχηματισμένους.

Εν τοις λόγοις αυτού ευρίσκονται πάντες ευχαριστημένοι, ελάχιστοι εν τούτοις βλέπουσιν αυτόν, εις δε τους συναντώντας αυτόν αναφαίνεται εν λίαν μετριοπαθή φυσιογνωμία και παρουσία.

Είναι άνθρωπος αφαντάστου ωραιότητος, ομοιάζων προς την Μητέρα αυτού, τόσο ωραίαν μεταξύ των γυναικών ώστε ουδεμία παρομοιάζουσα αυτή ευρίσκεται καθ' όλα ταύτα τα μέρη.

Εάν η υμετέρα Μεγελειότης επιθυμεί να τον ιδή θέλω σπεύση να τον αποστείλω προς Αυτήν.

Ως την επιρροήν, άπασα η πόλις της Ιερουσαλήμ τον τρέμει διότι είναι κάτοχος όλων των γνώσεων χωρίς ποτέ να τον διδαχθεί παρ' ουδενός.

Περπατεί γυμνόπους και ασκεπείς την κεφαλήν.

Πολλοί βλέποντες αυτόν τον μυκτηρίζουσιν ως παράφρωνα.

Μόλις όμως παρουσιασθεί και ανοίξει το στόμα του πάντες τον φοβούνται και τρέμουσι.

Λέγεται επίσης περί αυτού ότι ουδέποτε εφάνη εις τα μέρη ταύτα προσόμοιος του, τω όντι δε, λέγουσι και αυτοί οι Εβραίοι, ουδέποτε ηκούσθη διδασκαλία ομοία προς εκείνην ην ο Χριστός ούτος διδάσκει, πολλοί δε μεταξύ των Εβραίων θεωρούσιν αυτόν ως Θεόν και προς τοιούτον πιστεύουσι.

Υπάρχουν όμως και πολλοί οίτινες κατηγορούσιν αυτόν λέγοντες ότι είναι ενάντιος προς τους νόμους της Υμετέρας Μεγαλειότητος και εγώ αύτος παρενοχλούμαι υπό τοιούτων κακοβούλων Εβραίων.

Λέγεται δε περί αυτού οτι ουδέποτε δυσαρέστησε τίνα, αντιθέτως έπραττε το καλόν, πάντες δε όσοι τον συνανεστράφησαν, ομολογούσιν οτι έτυχον παρ' αυτού ευεργεσιών και θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: